BIOGRAFIE

Sebastiaan Frowijn werd geboren in 1990, waarna hij opgroeide in het Veluwse dorp Putten. Al vanaf dat hij klein was was duidelijk dat een creatieve carrière in het verschiet lag.

 

ACTEUR

Na de afronding van zijn Atheneum werd hij in 2010 aangenomen op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waar hij in 2014 met succes afstudeerde.

In zijn stage jaar speelde hij in de voorstelling ‘Thriller' van Nhung Dam en Koos Terspstra en liep hij stage bij het Noord Nederlands Toneel in de voorstelling ‘Oresteia’. Na zijn afstuderen heeft hij onder andere gespeeld met de voorstelling ‘De Gelukszoekers', 'Drie zusters' bij het Nationale Toneel en door het land gereisd met de kindervoorstelling ‘Pinokkio’.

Op televisie is hij onder anderen te zien geweest in de series ‘Het Land van Lubbers’ en ‘A’Dam E.V.A.'

 

SCHRIJVER

Sebastiaan is ook actief als schrijver. Een passie die al op jonge leeftijd begon met het schrijven van verhalen, en die hij op de toneelschool door lessen van onder andere Rob de Graaf kon door-ontwikkelen.

Samen met Job Römer is hij oprichter en schrijver van ‘Radio Nimmerdal’, waarmee hij meerdere theatrale hoorspelen ten tonele heeft gebracht.

Recentelijk ontwikkelde hij als schrijver televisieseries voor tv-producent Messercola Drama.

 

ILLUSTRATOR

Naast zijn werk als acteur en schrijver is Sebastiaan ook werkzaam als illustrator.

De illustraties van Sebastiaan zijn simplistisch in stijl en herkenbaar door zijn lijnwerk. Al van jongs af aan heeft Sebastiaan een affiniteit met de Japanse kunst en cultuur, en die Japanse invloeden zijn dan ook terug te zien in zijn werk. Ook de interesse voor graphic novels heeft een stempel gedrukt op de stijl van zijn illustraties.

Mede door zijn werk als acteur en schrijver is Sebastiaan erg geïnteresseerd in mensen als onderwerp van zijn tekeningen.